Libor Michálek: informace ze Senátu

16.10.2013 14:59

Vážení přátelé,

obvykle se úvodní informace ze Senátu snažím trochu odlehčit a vnést nějaké oživení do těch různých odstínů šedi, s nimiž se v politice jako senátor setkávám.

Dnes si pro změnu dovolím tón vážný. Média prakticky nekomentovala výstup Transparency International, který se týkal financování volební kampaně stran a hnutí, přestože výstupy u některých uskupení (viz např. SPOZ) jsou alarmující!

Zvažte prosím, jak upozornit své známé, že u subjektů, které se snaží držet v přítmí desítky miliónů Kč na kampaň, je pravděpodobné zamlčování informací i o daleko vyšších částkách, pokud by se k rozhodování třeba o zakázkách po volbách dostaly.

Já se o informování snažím např. na blogu aktualne.cz (i v diskusích) či na stránkách FB a doporučuji občanům, aby se ptali kandidátů do Poslanecké sněmovny, a to nejen na otázky související s financováním předvolební kampaně.

https://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/libor-michalek.php?itemid=21167

Když např. 18 z 33 senátorů za ČSSD pomohlo ODS zamítnout návrh zákona o ochraně whistleblowerů z důvodu nesouhlasu, aby ombudsman posuzoval, zda má oznamovatel nárok na ochranu, nabízí se řada otázek, které v blogu zmiňuji.

Přeji Vám i celé naší společnosti, aby po volbách bylo v Poslanecké sněmovně alespoň 50% osobností, které budou usilovat o prosperitu České republiky.

Libor Michálek

Celou zprávu s informacemi naleznete pod tímto odkazem: InfoZ7.pdf (144057)