Kauza 3 se připojuje k dopisu zaslanému primátorovi

18.11.2011 10:12

Kauza 3 se připojuje k dopisu zaslanému primátorovi doc. MUDr. Bohuslavu Svobodovi, CSc

14.12.2011

Kauza 3 se připojuje k dopisu zaslanému primátorovi doc. MUDr. Bohuslavu Svobodovi, CScRedakce Kauzy 3 plně podporuje text dopisu, který odeslalo několik občanských aktivit primátorovi hlavního města Prahy. Nekalé praktiky zastupitele Pavla Hurdy sledujeme a zveřejňuje na našich webových stránkách již několik let. Domníváme se, že takovéto temné postavy by měly být ze sféry komunální politiky co nejdříve vytlačeny. Zde právě nenahraditelnou roli hrají občanské iniciativy.

 
 
Vážený pane primátore,
 
obracíme se na Vás jako zástupci občanských iniciativ působících na území MČ Praha 3 i v celoměstském prostoru hlavního města v závažné věci. Nově ustavená koalice na pražském magistrátu i Vy osobně jako staronový primátor máte i z našeho pohledu nepochybně celou řadu předpokladů pro úspěšný zápas s nedobrou pověstí našeho města spojovaného s korupcí a klientelismem. Vaše úsilí za oslabení moci kmotrů Vám věříme, a protože je transparentní veřejná správa i naším cílem, rádi bychom Vám v tomto úsilí byli nápomocni.
V této souvislosti se ovšem s velkým znepokojením dozvídáme, že se předsedou klubu zastupitelů ODS stal Ondřej Pecha a že předsedou pro budoucnost města klíčového výboru pro územní rozvoj města se má podle našich informací na příštím jednání zastupitelstva stát Pavel Hurda. Oba tyto politiky známe dlouhá léta z jejich působení nejen na žižkovské radnici a obáváme se, že zejména druhý z nich, Pavel Hurda, vrchovatě splňuje všechny vlastnosti připisované tzv. kmotrům: disponuje rozsáhlým majetkem, jehož způsob nabytí je nejasný, zasedá v naprosto nepřiměřeném množství představenstev a dozorčích rad akciových společností vlastněných hlavním městem i MČ Praha 3, jeho aktivity provázejí trvalé pochybnosti nad tím, zda nejedná především v osobním zájmu s cílem obohatit se atd.
 
Ve snaze předejít tomu, aby se nově ustavená koalice na pražském magistrátu, dosud prostá korupčních skandálů a, jak věříme, s minimem kmotrovských vazeb, opírala o spolupráci s těmito osobami, jsme nuceni vše výše popsané doložit a zveřejnit. Zároveň Vás, pane primátore, vyzýváme, abyste zvolení Pavla Hurdy do čela výboru pro územní rozvoj města - pokud jsou naše informace správné a toto hrozí - ve veřejném zájmu zabránil. Koalice, která jakkoliv počítá s Pavlem Hurdou, je koalice, která počítá s podporou kmotrů.
 
V dokonalé úctě
 
STANISLAV BERÁNEK (Trasparency Intemational, ČR), tel.: 224240895
ANDREAKELLY (Sdružení za záchranu plochy oddechu a sportu u parku Parukářka), tel.: 777900625
JAN KNíŽEK (Krásná žába, o.s.), tel.: 777617772
LUKÁŠ MATĚJKA (Arnika - Centrum pro podporu občanů), tel: 608 905 626
MATĚJ STROPNICKÝ (o.s. Tady není developerovo), tel.: 605 344748
JAN KOTECKÝ (o.s. Oživení), tel: 725 919 943